Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Гірсівська ОТГ на "InCo Forum-2017"

Дата: 19.10.2017 11:40
Кількість переглядів: 2121

Фото без описуВ цьому році в Запоріжжі вже вдруге відбувся триденний інвестиційний форум ««InCo Forum-2017»: кооперація громад і бізнесу» на базі виставкового центру «Козак-Палац».

Цього року інвестиційний форум змінив свій формат і орієнтований переважно на децентралізацію, розвиток об'єднаних територіальних громад та залучення іноземних інвестицій в райони, а не тільки в обласні центри. Дата проведення форуму 11-13 вересня.

В урочистому відкритті форуму взяли участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, заступник міського голови Валерій Еделєв, президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, народний депутат України Петро Сабашук, голови об'єднаних територіальних громад.

Представники Гірсівської об’єднаної громади на чолі із головою ОТГ Поповою Н.І. також прийняли активну участь у інвестиційному форумі. На виставкому стенді громади для всіх потенціальних інвесторів та гостей форуму були доступні буклети, інвестиційні паспорти та сувенірна продукція Гірсівської ОТГ, демонструвався промо-ролик громади.


Фото без описуФото без опису
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Результатом сумлінної праці стало підписання міжнародної угоди – договору про внесок ТОВ «Юрокейп Юкрейн ІІ» у розвиток соціальної інфраструктури Гірсівської об'єднаної територіальної громади (електростанції з відновлюваними джерелами енергії) на 330 тис. євро.

Фото без опису

Окрім цього впродовж трьох днів громада отримала багато пропозицій стосовно енергозбереження, земельним питанням, виготовлення нової технічної документації з нормативно-грошової оцінки населених пунктів, що, безсумнівно, закладає багаті інвестиційні перспективи на майбутнє.

Також відбулося відкриття спеціалізованої виставки «Будівництво та енергозбереження», а також виставка експозицій об'єднаних територіальних громад, які презентують свої досягнення і напрацювання, для співпраці з міжнародними партнерами.

- Сьогодні будівництво просто не може бути неенергоефективним. Територіальні громади отримали вельми пристойний бюджет і більшу частину цих коштів відразу ж направили на ремонт і реконструкцію доріг. Безперечно це вірне рішення, але питання енергозбереження в житлових будинках, школах, дитячих садах і лікарнях - це також повинно бути пріоритетним напрямом. Адже вкладені кошти будуть залишатися 20-30 років в розпорядженні територіальних громад. Витрати на комунальні платежі всіх комунальних установ стануть в три рази менше, - розповів народний депутат, власник корпорації «Рассвет-Енерго» Петро Сабашук.

На виставці були присутні близько трьох десятків експозицій підприємств області в сфері будівництва, енергозбереження, біржа аутосорсінгу та субконтрактингу для сприяння співпраці малого та середнього бізнесу з підприємствами, комунальними установами та організаціями.

Основні розділи виставки стосуються сучасних систем енергозбереження, опалення, альтернативної енергетики, енергозберігаючих технологій в будівництві та благоустрої. Серед учасників виставки - Запорізький домобудівний комбінат, компанія «Токмак Солар Енерджі», «ТЕРМОТЕХНОЛОГІЯ», «Теплостар», «Зелена система», «Харвест Індустріалес», «Good roof», Аісса-Груп »,«Аква имерія» і багато інших .

Запоріжжя відвідали представники майже 50 країн світу, серед них 27 Надзвичайних і Повноважних послів з дипломатичними міссіямі.В цьому році обрані три основні тематичні напрямки форуму: імплементація міжнародного досвіду, залучення інвестицій і розвиток кооперації між представниками громад і виробниками товарів та послуг. Спікерамі «InCo Forum-2017» були авторитетні українські та зарубіжні експерти з питань децентралізації, енергоефективності, бізнес стратегій і представники міжнародних донорських організація ПРООН, USAID, U-LEAD, GIZ та інші.

Всі фото "InCo Forum-2017" тут

Переглянути інвестиційний паспорт громади

Використано матеріали сайту 1news.zp.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь