A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Масляна у Гірсівській громаді

Дата: 22.02.2018 14:36
Кількість переглядів: 894

З 15 по 16 лютого за чудовою традицією нашого народу у школах Гірсівської  об’єднаної  територіальної громади  відгриміло веселе свято, яке в народі  зветься Масляна.

За сивої давнини це свято  мало іншу назву – «Зимобор, Громовиця». За  повір’ям, саме у ці дні  Зима  зустрічається з Весною. Масниця  – одне з  найулюбленіших українських свят, що  корінням своїм сягає часів Київської Русі.  Масові розваги та веселощі припадають на  останній тиждень перед початком Великого  посту.

На початку свята до присутніх з вітальними словами  зверталася  голова Гірсівської ОТГ Попова Н.І.. Після  вітальних слів розпочиналась цікава  концертна програма з гарними народними  піснями та веселими конкурсами. Свято у  ЗНЗ громади було майстерно  підготовлено та проведено вчителями та  працівниками культури. Гостей вражали яскравими декораціями та незрівнянною  фотозоною із опудалом зими.

Традиційно Масляна неймовірно смачне і  ситне свято, тому всі охочі мали змогу  скуштувати різноманітну домашню випічку,   поласувати запашними млинцями з варенням  та медом, випити узвару оскільки в кожному селі було організовано святковий ярмарок. Всі кошти виручені на ярмарку були  передані на благодійність.

Приємно,  що ми пам'ятаємо своє коріння,  свої джерела, і нехай на вулиці вже XXI  століття, ми будемо і надалі зустрічати  весело свято Масляної, будемо закли­кати  весну і радіти сонцю.

Фото зі свята:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь