A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

На Запоріжжі зарплатну заборгованість скорочено більш ніж вдвічі

Дата: 13.05.2019 14:20
Кількість переглядів: 692

 

Заборгованість по заробітній платі у Запорізькій області з початку 2019 року скорочено на 102,4 мільйона гривень або на 53,8 відсотка.

Про це говорили учасники сьогоднішнього засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості і легалізації заробітних плат та додержання мінімальних гарантій в оплаті праці.

Захід відбувся за участю керівництва Запорізької облдержадміністрації, фахівців Головного управління ДФС у Запорізькі області та представників інших органів влади.

Члени комісії повідомили, що завдяки скоординованим діям усіх гілок влади в регіоні покращилась ситуація із несвоєчасними виплатами перед працівниками. Лише у березні борги роботодавців зменшено на 24,1 мільйона гривень.

Під час засідання присутні розглянули стан погашення зарплатних боргів та відрахувань єдиного соціального внеску, обов'язкових платежів до Пенсійного фонду підприємствами різних форм власності.

Було зауважено, що заборгованість суб'єктів господарювання, які знаходяться в процедурі відновлення платоспроможності або визнані банкрутами, з початку року зросла на 4,7 мільйона і станом на 1 квітня склала 52,5 мільйона. При цьому 28 відсотків з цієї суми припадає на підприємства державного сектору економіки. Оскільки на захід було запрошено керівників деяких з них, учасники спільно із арбітражними керуючими проаналізували економічне становище та шляхи ліквідації недоїмки. По кожному з підприємств були прийняті відповідні рішення, зокрема, щодо скорочення боргів, своєчасних виплат поточних зарплат та подальшого недопущення накопичення заборгованості.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь