A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Власники та орендарі запорізьких земель сплатили до бюджетів громад 338 мільйонів

Дата: 27.05.2019 10:03
Кількість переглядів: 597

Власники та орендарі запорізьких земель сплатили до бюджетів громад 338 мільйонів

 

Від оподаткування земельних ділянок з початку року місцеві бюджети Запорізької області отримали 338 мільйонів гривень плати за землю, що майже на 17 мільйонів більше, ніж за чотири місяці попереднього року.

Коментуючи надходження, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько повідомив, що лише у квітні від плати за землю до скарбниць громад надійшло майже 85 мільйонів гривень. Порівняно з минулорічними відрахування збільшилися на 2,4 мільйона.

Усього з початку року землекористувачі-юридичні особи спрямували до бюджетів 304 мільйони гривень, фізичні особи сплатили 34 мільйони.

Найбільші надходження отримала казна м. Запоріжжя – 133,4 мільйона. 44,5 мільйона перерахували до бюджету платники м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів, 30,5 мільйона – м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів, 26,4 мільйона – м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів. Власники та орендарі землі Пологівського, Більмацького та Розівського районів забезпечили 20,7 мільйона, Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського – 17,6 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського – 17,5 мільйона, Якимівського і Приазовського – 17 мільйонів, Василівського і Михайлівського – 16,7 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 14 мільйонів.

Валерій Манько також зауважив, що плата за землю стовідсотково надходить до місцевих бюджетів, у тому числі, об'єднаних територіальних громад. За чотири місяці цього року доля орендної плати та земельного податку у місцевих скарбницях склала майже 12 відсотків.

Усього в Запорізькому регіоні налічується 8966 землекористувачів-юридичних осіб та 287,5 тисячі фізичних осіб.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Взаємодія фіскальної служби із запорізькими бізнесменами в центрі уваги координаційної ради з питань розвитку підприємництва

 

У Запорізькій міській раді пройшло чергове засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва, на якому обговорювалися механізми взаємодії фіскальної служби регіону з бізнес-спільнотою міста.

Напередодні заходу члени координаційної ради ініціювали до обговорення питання, які найбільше хвилюють підприємців міста та потребують додаткових роз’яснень Головного управління ДФС у Запорізькій області. Позицію фіскальної служби на засіданні представляли керівники Олександрівського управління Людмила Шляжко та Вознесенівського управління Марина Костирко, заступник начальника управління аудиту Олександр Васильченко та начальник відділу комунікацій Людмила Савченко.

Під час обговорення були презентовані механізми та умови надання роз'яснень щодо змін у податковому законодавстві, а також можливості отримання консультаційної допомоги. Начальник відділу комунікацій Людмила Савченко акцентувала на найбільш зручних та доступних джерелах інформації про законодавчі новації у сфері оподаткування. Окрему увагу було приділено перевагам Електронного кабінету платника податків та можливостям Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу фіскальної служби "ЗІР".

Керівники територіальних управлінь ГУ ДФС у Запорізькій області Людмила Шляжко та Марина Костирко розповіли про організацію консультування платників безпосередньо за місцем обслуговування – у податкових інспекціях м. Запоріжжя.

У ході дискусії представники запорізьких підприємців висловили свої пропозиції щодо організації взаємодії фіскальної служби з платниками податків та запропонували ці та інші питання предметно розглянути на одному з найближчих заходів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Начальник ТУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь