A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запорізькі податківці допомогли молодим підприємцям освоїти ази оподаткування

Дата: 24.06.2019 08:32
Кількість переглядів: 641

У Запоріжжі відбулося перше практичне заняття в рамках третього сезону бізнес хабу, започаткованого Запорізьким обласним союзом "Потенціал".

 

Під час тематичного модулю фахівці відділу комунікацій Головного управління ДФС у Запорізькій області допомогли початківцям розібратися в основах податкового законодавства. Оскільки одним з перших кроків новоствореного суб'єкта господарювання є вибір системи оподаткування, зокрема, загальної або спрощеної, податківці роз'яснили особливості кожної з них, щоб майбутні підприємці могли визначити, яка найбільше підходитиме для ведення їх бізнесу.

Учасники проаналізували умови перебування представників малого і середнього підприємництва у різних групах платників єдиного податку, особливості переходу з однієї до іншої, можливі види діяльності, розміри обов'язкових податкових платежів, максимальну кількість найманих працівників тощо. Окремо підприємцям доповіли про облік доходів і витрат, застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Фахівці служби акцентували увагу на термінах подання звітності і сплати податків, наголосили на обов'язковій офіційній реєстрації трудових стосунків із робітниками та відповідальності за невиконання норм законодавства.

Крім того, учасники модулю дізналися про нові можливості взаємодії платників податків із фіскальною службою, які пропонують портал ДФС України та онлайн сервіс "Електронний кабінет платника".

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Розвиток малого та середнього підприємництва

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

Запорізькі митники виявили 79 адміністративних порушень

 

Під час аналітично-пошукових заходів співробітники Запорізької митниці ДФС у січні-травні виявили 79 фактів недотримання громадянами та суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності митного законодавства України. За даними фактами заведені справи про порушення митних правил на суму 18,2 мільйона гривень, що на 3,5 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

З початку року фахівці митниці розглянули 36 справ, стосовно правопорушників накладені штрафи на суму 2 мільйони 544 тисячі.

За результатами судового розгляду 31 матеріалу винесені постанови про конфіскацію предметів правопорушень загальною вартістю 1 мільйон 488 тисяч та застосовано майже 6 мільйонів гривень штрафних санкцій.

 

Запорізька митниця ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь