A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Населені пункти Запорізької області можуть залишиться взимку без опалення

Дата: 27.06.2019 11:55
Кількість переглядів: 944

Населені пункти Запорізької області можуть залишиться взимку без опалення

 

Зниження граничного тарифу на постачання тепла, яке вчора прийняв Уряд, ляже додатковим навантаженням на місцеві бюджети.

 

На засіданні було схвалено постанову, яка встановлює граничний тариф на постачання теплової енергії для населення 1400 грн (з ПДВ) за 1 Гкал (за наявності приладів обліку) та 35,21 грн (з ПДВ) за 1 кв м (без приладів обліку).

 

Варто зазначити, що, за даними НКРЕКП, середньозважений економічно обґрунтований тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня 2019 року складає 1807 грн за 1 Гкал.

 

Раніше проект цього рішення вже обговорювали на засіданнях. Тоді Асоціація міст України звернулася до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією не змінювати граничний рівень тарифів для підприємств теплопостачання. Але Уряд все ж таки прийняв рішення, яке тепер відобразиться на місцевих бюджетах. Саме вони понесуть додаткові витрати під час опалювального сезону 2019/2020 року.

 

Мова йде про чималеньку суму: 7 млрд грн. Для абсолютної більшості міст України такі видатки є непосильними. Відповідно, діяльність підприємств комунальної теплоенергетики — під загрозою. Взагалі надання послуг з постачання опалення та гарячої води населенню може бути припинено.

 

А щоб теплопостачання не припиняти, органи місцевого самоврядування будуть змушені зняти кошти з багатьох важливих програм розвитку. Наприклад, припинити фінансувати соціальні програми, скоротити зарплати педагогам та лікарям, зупинити реконструкції або зведення шкіл та дитячих садочків, ремонт та будівництво вулиць. Ба навіть скоротити працівників комунальних підприємств.

 

Дивно, що нове рішення уряду НЕ СТОСУЄТЬСЯ державних підприємств теплоенергетики, якими він управляє. Мова йде лише про комунальні, яким тарифи встановлюються органами місцевого самоврядування.

 

Асоціація міст України категорично заявляє, що прийняття таких рішень Уряду та врегулювання ситуації за рахунок місцевих бюджетів є недопустимим і несе загрозу припинення теплопостачання міст!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь