A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Новини від ГУ ДФС

Дата: 11.07.2019 09:45
Кількість переглядів: 650

Валерій Манько: "Бюджети запорізьких громад отримали більше чотирьох мільярдів гривень"

 

У першому півріччі 2019 року до місцевих бюджетів Запорізького регіону сплачено 4 мільярди 392 мільйони гривень податків і зборів (без показників великих підприємств, зареєстрованих у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, доходи місцевих скарбниць порівняно з відповідним періодом 2018 року зросли на 649 мільйонів або на 17,3 відсотка.

Найбільші суми надійшли від сплати податку на доходи фізичних осіб – 2 мільярди 762 мільйони гривень, що на 420 мільйонів або майже на 18 відсотків перевищує рівень минулого року.

Суб'єкти малого і середнього підприємництва поповнили місцеві бюджети на 612 мільйонів гривень єдиного податку, що на 92 мільйони або на 18 відсотків більше, ніж торік.

За оренду та користування земельними ділянками надійшло 510 мільйонів плати за землю, що в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року більше на 28 мільйонів або майже на шість відсотків.

Запорізькі підприємства перерахували до місцевих бюджетів 168 мільйонів гривень податку на прибуток, збільшивши відрахування до показників минулого року на 109 мільйонів.

Крім того, до бюджетів громад надійшло 93 мільйони гривень рентної плати за користування природними ресурсами (+7,7%), а також 85,5 мільйона гривень екологічного податку (+8%).

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Запорізькі підприємства перерахували майже 4 мільярди гривень митних платежів

 

У першому півріччі 2019 року до державного бюджету спрямовано 3,8 мільярда гривень митних платежів. Про це повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, який зазначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились майже на 9 мільйонів.

Лише у червні до казни спрямовано майже 484 мільйони гривень. Щоденно платежі з експортно-імпортних операцій в регіоні, у середньому, склали понад 16  мільйонів.

Більшу частину надходжень сформували митні платежі, які були сплачені при ввезенні на територію України товарів для виробництва в промисловості – 76,1 %, від суб'єктів невиробничих галузей надійшло, відповідно, 23,9 %.

У розрізі товарних угрупувань найбільша частка митних платежів припадає на машини, устаткування та транспорт – 35 відсотків, паливно-енергетичні товари - 33 відсотки, метали та вироби з них – 12 відсотків, сільськогосподарські та продовольчі товари – 9 відсотків, мінеральні продукти – 7 відсотків, продукція хімічної промисловості – 6 відсотків.

 

Запорізька митниця ДФС

 

У Запоріжжі податкова міліція ліквідувала центр мінімізації митних платежів з обігом 78 мільйонів

 

Діяльність міжрегіонального центру мінімізації митних платежів припинили співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області.

В рамках операцій «Рубіж», «Бастіон» та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали послуги із ввезення на митну територію України вантажного автотранспорту за заниженою митною вартістю.

Протягом 2018-2019 років фігуранти здійснювали пошук фізичних та юридичних осіб, які планували придбати вантажний автотранспорт за кордоном. Після чого пропонували їм ввезти дану техніку за заниженою митною вартістю. Домовившись із клієнтом, зловмисники використовували реквізити спеціально створених підконтрольних підприємств для підготовки підроблених пакетів документів, необхідних для розмитнення визначених вантажних автомобілів. До вказаних документів вносили недостовірну інформацію про митну вартість імпортованих товарів, яку занижували на понад 30 відсотків. Внаслідок чого здійснювалося заниження суми необхідних до сплати митних платежів.

Після завершення митних формальностей імпортовані транспортні засоби фактично передавались замовникам (не платникам ПДВ) разом із пакетом документів, необхідних для реєстрації транспортного засобу та постановки його на облік. За вказані незаконні послуги фігуранти отримували винагороду готівкою, яку не відображали у податковій та бухгалтерській звітності.

При цьому документально реалізацію імпортованих автомобілів оформлювали на адресу підконтрольних фіктивних підприємств (без зазначення номеру шасі) з подальшою зміню номенклатури товару. У подальшому реквізити цих підприємств використовувались для формування незаконного податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

Загальний обсяг проведених через підприємства, які входили до центру мінімізації митних платежів, імпортних операцій протягом 2018-2019 років склав понад 78 млн. грн.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених у м. Луцьк, м. Запоріжжя та м. Дніпро, за місцями фактичного знаходження підприємств, задіяних у вказаній схемі, були вилучені документи фінансово-господарської діяльності підконтрольних компаній (у тому числі нерезидентів), їх бланки та печатки, факсиміле, чорнові записи, 430 транзитних автомобільних номерів, готівку в національній та іноземній валюті в еквіваленті 571 тис. 337 грн. та комп’ютерну техніку.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Слідство триває.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

По той бік корупції: СБУ затримала громадянина за спробу дати хабар запорізьким митникам

 

Зазвичай боротьба з хабарництвом спрямовується на діяльність чиновників та працівників контролюючих органів. Проте корупція має й інше обличчя – громадяни, які порушують закони та намагаються це приховати. Днями співробітники Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Запорізькій області та слідчого Управління ГУНП в Запорізькій області затримали чоловіка після передачі неправомірної вигоди посадовій особі Запорізької митниці ДФС.

Зловмисник хотів за 600 доларів США "домовитися" про безперешкодне ввезення ювелірних виробів через митний пункт "Запоріжжя-аеропорт". Однак не вийшло.

Ще у вересні минулого року підприємець із Дніпропетровської області намагався ввезти велику партію срібних прикрас, при цьому у митній декларації він занизив їх вартість. Після проведення експертизи, він повинен був сплатити штраф 57 478,56 грн. Довірена особа підприємця мала намір "залагодити" це питання  та запропонувала заступнику начальника митного посту "Запоріжжя-аеропорт" Запорізької митниці ДФС отримувати неправомірну вигоду за подальшу співпрацю щодо безперешкодного ввезення на митну територію України ювелірних виробів з золота.  Митник відмовився, а відповідну інформацію передав до сектору з питань запобігання та виявлення корупції Запорізької митниці ДФС.

Тож, коли епізод повторився у липні цього року, на провокатора вже чекали співробітники правоохоронних органів. На даний час проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України.

 

Запорізька митниця ДФС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь