Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Розчинник замість нафтопродуктів: "кмітливий" підприємець намагався зекономити на митних платежах

Дата: 01.08.2019 13:06
Кількість переглядів: 552

Розчинник замість нафтопродуктів: "кмітливий" підприємець намагався зекономити на митних платежах

 

Днями одне з приватних підприємств м. Дніпра ввезло з Білорусі в Україну товар вагою 22 тони. Під час митного оформлення на Запорізькій митниці продукцію було заявлено як "розчинник" за кодом УКТЗЕД 3814009090, за яким застосовується нульова ставка мита.

Зокрема, в документах зазначалося, що товар містить у своєму складі "дистилят газового конденсату 50-65%, ізопентанова фракція 25-39%, спирт технічний 6-12%".

В ході проведення митного контролю співробітники Запорізької митниці ДФС відібрали зразки цієї продукції. Згідно з висновком Департаменту податкових та митних експертиз ДФС поставка виявилася іншою, а саме: "рідина, що складається з нафтопродуктів більше 70%, в якості основного складового є "ізо-бутанол", що повністю суперечить заявленому хімічному складу. Таким чином товар повинен класифікуватися за кодом УКТЗЕД 2710129000, де застосовується ставка мита 6 відсотків – акцизний податок складає 213,5 EUR за 1 тисячу літрів.

За даним фактом фахівці Запорізької митниці ДФС склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Вартість вилученої продукції буде встановлено додатково.

 

Запорізька митниця ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь