A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

День села Надеждине

Дата: 12.09.2019 07:53
Кількість переглядів: 3165

                 Невелике село Надеждине Приазовського району входить до складу Гірсівської ОТГ. 12 вересня селу Надеждине виповниться ось уже 155 років.С вяткові заходи були проведені  7 вересня.

Фото без опису

У рамках святкування Дня села з ініціативи сільської громади та підтримки Гірсівської сільської ради перед селом урочисто було відкрито вітальну (інформаційну) стелу на в’їзді до села Надеждине Гірсівської об’єднаної територіальної громади Запорізької області   до 155 річчя з дня народження села.  На урочистому відкритті стели були присутні голова Гірсівської ОТГ Н.Попова,в.о.старости сіл Надеждине та Волна С.Вєльчев заступник голови Приазовської РДА М.Попова,депутат Запорізької ОДА  В.Сухіна, депутати Гірсівської сільської ради, мешканці та гості села.

Фото без опису

Фото без опису

                Дату заснування Надеждине святково, яскраво і незабутньо відзначили жителі села. На святі були присутні багато жителів Гірсівської громади, численні гості та, звичайно ж, ті, хто народився і виріс в Надеждине, хто нині тут живе і працює

Майже кожен житель села знає і чекає цю  святкову дату, та і саме село , святково прибране радує очі своїм жителям та гостям. Святково прибране село гостинно вітало жителів та гостей.

 Кожне село має свою давню історію. Не виключенням є і Надеждине. Історія його багата й цікава. Тут традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління.

Святкування Дня села – це гарна традиція, яку варто продовжувати. Це своєрідний підсумок усього зробленого за певний проміжок часу.

Усі здобутки громади були б неможливими без відданої праці щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням.

07 вересня на майданчику біля Надеждинського Будинку культури було весело та гамірно. Громада, гості, запрошені зібралися , щоб відсвяткувати ювілей рідного села Надеждине. Ця річниця – нагода не тільки для свята, але й для вшанування працівників, які збагачують статок села своєю працею, представників старшого покоління, мудрих наставників, тих, хто народився, одружився та став повноправним громадянин України.

День села - це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди.

Сказати, що цього дня було весело і цікаво, означає просто промовчати. Організаторам вдалося знайти свій, дуже оригінальний підхід до його відзначення, а жителі села, з величезним ентузіазмом, підтримали це починання.

 Гостинно запрошував на святкування сільський Будинок культури, в якому в минулому році було проведено ремонт даху, в зв»язку з чим у 2018 році святкування не відбувалося, саме з цієї причини в цьому році вітали всіх за два роки.

Святковий вечір розпочався з перегляду тематичних презентацій та танцювальною композицією «Притча о четырех свечах»

 Всіх присутніх зі святом привітала Гірсівський сільський  голова Н.Попова , в.о.старости сіл Надеждине та Волна С.Вєльчев,заступник голови Приазовської РДА М.Попова, депутат обласної ради В.Сухіна, представник ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» М.Калаянов.

У цей  день  в Надеждине звучали найкращі побажання від усіх присутніх, проходила церемонія нагородження почесних і заслужених селян, яким вручали грамоти та подарунки від Гірсівської сільської ради,Запорізької обласної ради та Приазовської РДА.

          Приємно порадували присутніх виступи представників Гірсівського та Дунаївського Будинків культури, які привітали піснями  громадян села та гостей.

В цей чудовий день, не могли не привітати довгожителів сіл Надеждине та Волна та тих кому виповнилося 75,80,85 та більше років. А довгожителі с.Надеждине Черних І.П. та Макаренко А.О. навіть прийняли участь у танцювальному  батлі між молоддю і 80-тирічними.І перемогли.

Також привітали самих маленьких мешканців села Надеждине, які народилися в 2018-2019 роках .  Бажали їм міцного здоров’я та світлого, мирного майбутнього.

         Окремо були відзначені підлітки,які  в 2018-2019 роках отримали свій перший документ, який посвідчує їх особу - паспорт.

Привітання отримали  молоді сім‘ї і ті, які відсвяткували ювілейні дати 25,30,35,40,45 та 50 років. Всі ювіляри отримали подарунки.

Для своїх земляків та гостей свята працівники та аматори Надеждинського сільського будинку культури подарували святковий концерт. Мелодійні пісні,  танці, чарівні ведучі – всі намагалися показати свої найкращі таланти та дарували присутнім своє тепло та посмішки.

Протягом всього свята смачно пахло шашликами,звідусіль лунав сміх дітей, які весело стрибали на батутах.  

Свято проходило весело, панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що День села – це свято єднання.

Нехай і надалі село процвітає народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку

Святковий захід видався урочистим та веселим, сповненим посмішками, гумором та позитивними емоціями.         Жителям села щиро сподобалось святкування.

     Ввечері, коли на землю опустилася темрява, над селом Надеждине спалахнули вогні святкового феєрверку, освітивши щасливі обличчя кожного її мешканця.

Урочистості закінчились святковою дискотекою.

Шановна громада, ще раз всім дякуємо. Нехай же зростають та процвітають наші улюблені села! Нехай щастя, любов і достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, в кожній родині, об'єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду! Нехай ваші серця наповнюються світлом духовності та святої чистоти, надією на розквіт наших рідних сіл.

Дивитися всі фото свята

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь