A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Курортний сезон-2019: запорізькі громади отримали понад три мільйони гривень туристичного збору

Дата: 23.09.2019 09:32
Кількість переглядів: 577

 

Під час курортного сезону до місцевих бюджетів Запорізького регіону сплачено 3 мільйони 76,5 тисячі гривень туристичного збору. Порівняно із червнем-серпнем минулого року надходження зросли майже на 1,8 мільйона.

 

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, усього з початку року від готельєрів та власників баз відпочинку надійшло понад чотири мільйони гривень туристичного збору, що на 2,4 мільйона або на 143 відсотки більше, ніж за вісім місяців 2018 року.

Найбільші суми отримали місцеві бюджети Якимівщини та Приазов'я – 1 мільйон 462 тисячі, м. Запоріжжя – майже 1,3 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – понад 1,2 мільйона.

Усього у Запорізькій області зареєстровано 599 платників туристичного збору, зокрема, це: готелі, кемпінги, санаторно-курортні заклади, квартирно-посередницькі організації та інші.

У 2019 році ставки збору встановлені у таких розмірах: до 0,5 відсотка від мінімальної зарплати – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в'їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі). Водночас кожна місцева рада самостійно приймає рішення щодо ставок туристичного збору.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Запорізькі компанії спрямували до держбюджету понад 4,7 мільярда гривень митих платежів

 

За вісім місяців поточного року суб'єкти господарювання Запорізького регіону сплатили до державного бюджету 4 мільярди 751,6 мільйона гривень митних платежів. Лише у серпні до казни надійшло 418,5 мільйона.

Переважну частину доходів держскарбниці сформували податки і збори, які перерахували промислові підприємства при ввезенні на митну територію України товарів для використання у виробничих процесах. Ці платежі з початку року перевищили 76 відсотків. Інші надходження з імпорту забезпечили суб'єкти невиробничих галузей (майже 24 відсотки).

Найбільші суми сплачені при митному оформленні машин, устаткування та транспорту – 37 відсотків, паливно-енергетичних товарів – 27 відсотків, металів та виробів з них – 12 відсотків, сільськогосподарських та продовольчих товарів – 9 відсотків, мінеральних продуктів – 7 відсотків та продукції хімічної промисловості – 6 відсотків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь