A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

День села Дунаївка

Дата: 23.09.2019 14:26
Кількість переглядів: 934

Ще одним ювілеєм відзначилась Гірсівська громада. В четвер 19 вересня 2019 року село Дунаївка відзначало свій ювілей – 160 років від дня заснування. Щорічно за традицією, 19 вересня, мешканці села Дунаївка відзначають День села. Саме в цей день з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька.

В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей. Свято розпочалось із урочистого відкриття вітальної стели на в’їзді до села Дунаївка. Це третя стела на території Гірсівської громади. На урочистому відкритті стели були присутні голова Гірсівської ОТГ Н.Попова, в.о.старости сіл Дунаївка та Вікторівка С.Вєльчев, голова Приазовської РДА Н. Романенко, заступник голови Приазовської РДА М.Попова, депутати Гірсівської сільської ради, мешканці та гості села.

Фото без опису

Завітали на свято розваги для дітей: батут,надувна гірка,солодка вата, попкорн і.т.д У вечері в центрі села можна було поласувати смачним шашликом. У фойє була виставлена виставка фотографій ювілярів свята. Всіх присутніх у фойє БК частували національними стравами. Урочиста частина свята відбулась у приміщенні Будинку культури. Всіх присутніх зі святом привітала Гірсівський сільський голова Н.Попова , в.о.старости сіл Дунаївка і Вікторівка С.Вєльчев У цей день на свято завітали гості села. Це голова Приазовської РДА Н.Романенко та заступник голови Приазовської РДА М.Попова, які привітали усіх присутніх з ювілеєм. Із теплими словами до своїх односельців звернувся голова СВК «Приліманський» А.Чулаков.

Всі гості вітаючи жителів села зі святом, бажали селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості. У цей день в селі Дунаївка звучали найкращі побажання від усіх присутніх, проходила церемонія нагородження почесних і заслужених селян, яким вручали грамоти та подарунки від Гірсівської сільської ради,Запорізької обласної ради та Приазовської РДА. Від депутата Запорізької обласної ради були передані подарунки дитячому садку «Золотий ключик.» До урочистого концерту підійшли з творчістю. Готувалися серйозно. Адже це ювілей села. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали і тих хто народився цього річ в селі, і хто став на весільний рушник в цьому році, і тих хто відзначив свої маленькі сімейні ювілеї (10,20,25,30,40,50 років спільного життя), і тих, хто вперше отримав паспорт громадянина України. В цей чудовий день, не могли не привітати довгожителів сіл Дунаївка та Вікторівка та вручити їм подарунки. Під час святкового заходу місцеві аматори дарували чудові пісні та гарний настрій, всім присутнім. Своїми піснями звеселяли душу односельцям вокальний колектив "Чарівниці". Увечері була святкова дискотека(жива музика). Все пройшло успішно.

Дякуємо всім, хто завітав на святкування. Ввечері, коли на землю опустилася темрява, над селом спалахнули вогні святкового феєрверку. Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини до Дунаївки Наші села - квітучі і красиві. Але справжньою окрасою їх є люди. Ми бачимо їх щодня, вони живуть поруч, скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, та спільні зусилля кожного і створюють неповторний образ сіл, зберігається наша історія та закладається майбутнє. Адже успіхи села – це перш за все успіхи його жителів, працелюбних, добрих і чесних людей.

Тож нехай і надалі процвітають села Гірсівської громади. Народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку. А ми, жителі цих сіл, будемо робити все від нас залежне, аби наші села жили і процвітали.

Дивитися всі фото свята


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь