A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запорізькі громади можуть отримати додаткові кошти: пайові внески не скасовано!

Дата: 18.10.2019 17:25
Кількість переглядів: 832

Запорізькі громади можуть отримати додаткові кошти: пайові внески не скасовано!


Народним депутатам вдалося зберегти вагомий фінансовий ресурс для місцевих бюджетів - пайові внески.
Щоб не допустити згортання бюджетної децентралізації, було необхідно особливо активно відстоювати інтереси органів місцевого самоврядування. Власне, саме це і було зроблено.
20 вересня, на засіданні Верховної Ради України, народні депутати проголосували за законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні”. Були внесені правки, які НЕ скасовують пайові внески, а навпаки, ВДОСКОНАЛЮЮТЬ МЕХАНІЗМ їх нарахування, сплати та використання.
Тож, ЩО ЗМІНИТЬСЯ:
1) Фіксований розмір сплати пайових внесків:
- 4% для нежитлових будівель
- 2% - для житлових,
- 0% - для промислових споруд.
2) Сплата проводитиметься виключно в грошовій формі на рахунки місцевих бюджетів.
І хоча термін дії пайових внесків визначено на один рік - до кінця 2020 р. (для нових обєктів, для розпочатих - до повного виконання), громади отримали суттєвий фінансовий ресурс. І мають можливість спрямувати їх на будівництво, ремонт і реконструкцію важливих соціальних об'єктів: шкіл, дитячих садочків, лікарень та доріг.
--------------------------
ІСТОРІЯ ПИТАННЯ
Такого результату вдалося досягти завдяки активній підтримці зі сторони народних депутатів, активістів, науковців та громадськості.
16 вересня 2019 року.
Відбулося засідання робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань світи, науки та інновацій за участі Виконавчого директора Асоціації міст України Олександр Слобожан, де було обговорено питання скасування пайової участі для забудовників та опрацьовано пропозиції до проєкту.
17 вересня 2019 року.
В Асоціація міст України відбувся круглий стіл з обговорення законодавчої ініціативи щодо скасування пайової участі, де учасники висловились на захист інтересів органів місцевого самоврядування та розповіли про загрози для громад, які можуть виникнути у разі скасування пайової участі.
19 вересня 2019 року.
Відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку. На засіданні були присутні голови громад, які стали на захист збереження пайової участі. За результатами зустрічі було вирішено удосконалити механізм нарахування, сплати та використання коштів пайових внесків, що сприятиме більшій прозорості та ефективності використання пайових внесків. До того ж, так будуть зменшені і корупційні ризики.
І, нарешті, 20 вересня 2019 року.
Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку підтримав компромісне рішення.
Асоціація міст України висловлює вдячність всім народним депутатам України цього та минулих скликань, представникам місцевого самоврядування, активній громадськості та науковцям, які боролися за право місцевого самоврядування на фінансову незалежність і відстояли пайову участь для всіх громад України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь