A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запорізькі підприємства погасили 105 мільйонів гривень податкового боргу

Дата: 18.10.2019 17:26
Кількість переглядів: 450

 

Запорізькі підприємства погасили 105 мільйонів гривень податкового боргу

 

З початку року за рахунок погашення податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 105 мільйонів 600 тисяч гривень, з яких 58,2 мільйона сплачено  до державної скарбниці, 47,4 мільйона – до місцевих. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.

До боржників податкова служба застосовує заходи, передбачені законодавством. Так, з початку року з їхніх рахунків стягнуто платіжними вимогами та вилучено готівкових коштів на загальну суму 5,8 мільйона, близько одного мільйона надійшло від реалізації дебіторської заборгованості, від продажу майна, яке знаходилося у податковій заставі, до бюджету спрямовано майже 11 мільйонів.

Крім того, в результаті застосування процедури розстрочення податкового боргу погашено 2,7 мільйона, підприємства, які знаходяться в стадіях банкрутства, перерахували 4,5 мільйона.

З метою стягнення недоїмки податківці подали до суду 107 позовів на суму 625 мільйонів. На даний час задоволено 35 з них на суму 129 мільйонів, сплачено до бюджету 18,3 мільйона.

Упродовж січня-серпня заборгованість з єдиного соціального внеску скорочено на 83,2 мільйона, зокрема, через органи Державної виконавчої служби – на 23,4 мільйона. Станом на перше серпня підприємства і приватні підприємці заборгували перед Пенсійним і соціальними фондами 524 мільйони гривень.

Аби перевірити, чи має суб’єкт господарювання податковий борг, достатньо зайти на вебпортал Державної податкової служби, і у розділі "Переліки" завантажити відповідний файл (https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html). Інформація щодо боржників регулярно оновлюється.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь