A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Щодо наслідків несплати ЄСВ

Дата: 26.12.2019 14:54
Кількість переглядів: 492

 

 

 

Щодо наслідків несплати ЄСВ

        Якимівське управління Головного управління ДПС у Запорізькій області застерігає роботодавців – юридичних  осіб та  фізичних осіб – підприємців, фермерські господарства, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, що несплата єдиного соціального внеску, призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій.

            У разі  несвоєчасної або не в повному обсязі  сплати єдиного внеску:

-         нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати  за кожний день прострочення  сплати платежу;

-         накладається штраф  у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум внеску;

-         за донарахування контролюючим органом або платником своєчасно не нарахованого внеску  накладається штраф у розмірі 10 % зазначеної суми за кожний повний або неповний  звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як  50% донарахованої суми ЄСВ;

-         за неналежне ведення  бухгалтерської документації, на підставі якої нараховується ЄСВ, накладається штраф у розмірі від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів  доходів громадян;

-         за несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується внесок, накладається  штраф у розмірі 10 % таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум.     

У податковій службі нагадують, що розстрочення та відстрочення  заборгованості зі сплати ЄСВ діючим законодавством не передбачено. Заборгованість не підлягає списанню.

Також не застосовується строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з ЄСВ.     

Дізнатися  про наявність/відсутність  заборгованості можна  особисто,  звернувшись до органів ДПС  з відповідною письмовою заявою, або безпосередньо  переглянути інформацію  в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню  приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом».

Слід пам’ятати, що своєчасна сплата  єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.   

 

Начальник Якимівського управління                                                 Ірина МИХАЙЛОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь