A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Руслан Рачинський: "Орендатори та власники земель на Запоріжжі сплатили до місцевих бюджетів більше мільярда"

Дата: 26.12.2019 16:07
Кількість переглядів: 480

 

Руслан Рачинський: "Орендатори та власники земель на Запоріжжі сплатили до місцевих бюджетів більше мільярда"

 

З початку року оподаткування земельних ділянок дозволило поповнити місцеві бюджети Запорізької області на 1 мільярд 50 мільйонів гривень. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, порівняно з минулим роком скарбниці громад отримали на 38,5 мільйона або на 4 відсотки більше.

Найбільші суми плати за землю надійшли від запорізьких підприємств – 834 мільйони, що на 37,3 мільйона перевищило рівень сплати за 11 місяців 2018 року. Підприємці і мешканці регіону спрямували до бюджетів 216 мільйонів, зростання до минулорічного показника склало 1,2 мільйона.

Так, орендатори та власники земель у м. Запоріжжя сплатили 362,6 мільйона, м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 133 мільйони, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – сто мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – більше 91 мільйона, Якимівського та Приазовського районів – 70,4 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – майже 70 мільйонів тощо.

Руслан Рачинський зазначив, що упродовж року податківці разом з представниками інших органів влади проводили звірки щодо обліку землекористувачів. У результаті до оподаткування було залучено 51 суб'єкта господарювання, які користувалися 358,3 га земельних ділянок. Завдяки цьому додаткові нарахування земельного податку та орендної плати склали 5,6 мільйона гривень на рік.

Крім цього, виявлено 20 осіб, які не мали правовстановлюючих документів на землю загальною площею 308,3 га (річна сума нарахувань – майже 500 тисяч гривень).

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Запорізьке підприємство незаконно зберігало бензин та дизель вартістю майже мільйон

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області виявили незаконний склад пального та вилучили велику партію товару.

В рамках проведення операції "Акциз-2019" було встановлено, що директор одного із місцевих підприємств здійснює зберігання пально-мастильних матеріалів без одержання ліцензії на місце зберігання пального.

За результатами проведених заходів із незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 14 тисяч 650 літрів бензину марки А-92 та 20 тисяч 410 літрів дизельного пального загальною орієнтовною вартістю майже 1 мільйон гривень.

Стосовно правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь