A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Перевірки РРО: запорізьким підприємцям донараховано майже шість мільйонів

Дата: 05.02.2020 15:55
Кількість переглядів: 436

Перевірки РРО: запорізьким підприємцям донараховано майже шість мільйонів

 

У минулому році запорізькі податківці провели близько 600 перевірок у сфері готівкових операцій. Зокрема, було перевірено 530 господарських об'єктів. За виявлені порушення суб'єктам господарювання було донараховано 5,9 мільйона гривень, з яких вони узгодили 5,6 мільйона, у тому числі, за матеріалами фактичних перевірок – 5 мільйонів гривень.

На даний час порушники вже сплатили до бюджету 4,8 мільйона, що на 600 тисяч більше, ніж у 2018 році.

Нагадаємо, споживачі мають можливість самостійно перевірити справжність виданого фіскального чека. Це можна зробити онлайн в Електронному кабінеті платника – у розділі "Реєстри" необхідно перейти до підрозділу "Пошук фіскального чека" (https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check). В цій опції достатньо ввести фіскальний номер чека і дату та натиснути "Пошук" (інформація щодо чеків традиційних РРО оприлюднюється не пізніше наступного робочого дня). Якщо чек буде відсутній, споживач має право поскаржитися до податкової служби та ініціювати перевірку торговельного об'єкта.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

Представники запорізького бізнесу наголосили на найбільш актуальних питаннях у взаємодії з органами влади

 

Механізми взаємодії між суб'єктами господарювання і владою стали предметом розгляду першого у цьому році засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

У заході, який проходив під керівництвом першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Івана Федорова, взяли участь директорка Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина, начальниця відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями ГУ ДПС у Запорізькій області Вікторія Монастирська, представники громадських організацій, підприємств та приватні підприємці.

Представники малого та середнього бізнесу висловили своє бачення проблем, що виникають під час взаємодії із контролюючими та правоохоронними органами. Після предметної дискусії керівництво обласної влади запевнило підприємців у підтримці та готовності до вирішення питань в межах чинного законодавства.

Також під час заходу присутнім презентували новітні рішення податкової служби у застосуванні касової техніки. Зокрема, було наголошено, що підприємці і компанії можуть відмовитися від традиційних РРО та безкоштовно встановити програмний продукт на будь-який гаджет – смартфон, ноутбук, планшет тощо, який виконуватимуть фіскальні функції.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізький підприємець ухилився від сплати 5,9 мільйона гривень податків – справу розглядатиме суд

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури закінчили кримінальне провадження стосовно фізичної особи-підприємця, якого звинувачують в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець у період 2016-2018 років отримав дохід від надання послуг у сфері вантажоперевезень. У податковій звітності він відобразив недостовірні відомості щодо надання йому транспортно-експедиторських послуг. Таким чином, він ухилився від сплати податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету 5,9 мільйона гривень.

У рамках розслідування кримінального провадження на особисте майно підозрюваного накладено арешт на суму 6,7 мільйона гривень.

Фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру, а матеріали досудового розслідування направлено до суду.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь