Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

В Україні посилюється боротьба з нелегальним виробництвом та обігом алкогольної продукції

Дата: 24.02.2020 08:38
Кількість переглядів: 508

В Україні посилюється боротьба з нелегальним виробництвом та обігом алкогольної продукції

 

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з очільниками органів влади у регіонах щодо протидії нелегальному обігу алкогольної продукції.

Від Запорізької області участь у заході взяли голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок, в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, перший заступник начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Віталій Малий, керівництво ГУ Національної поліції в Запорізькій області, прокуратури Запорізької області, представники Державної митної служби та інших органів влади.

Як повідомив Олексій Гончарук, з 1 травня в Україні запрацює система "Електронна акцизна марка", покликана захистити споживачів від контрафактної алкогольної продукції. Ця система передбачає нанесення на марку акцизного податку для алкогольних напоїв QR-коду та штрих коду. У них будуть зашифровані реквізити марок. Запровадження таких кодів є необхідною передумовою для контролю за обігом підакцизних товарів.

Для одержання акцизних марок, перевірки сплати акцизу та звітування виробник використовуватиме Електронний кабінет платника податків. Таким чином паперових заявок на отримання марок з часом не буде.

За інформацією Уряду, протягом 2019 року з незаконного обігу вилучено алкогольних напоїв вартістю 154,8 мільйона гривень. Упродовж січня 2020 року вже здійснено 443 фактичні перевірки у місцях роздрібної торгівлі алкогольними напоями та встановлено 435 випадків порушення платниками податків законодавства, що регулює обіг алкогольних напоїв. За результатами перевірок до порушників застосовані фінансові санкції у розмірі 7,2 мільйона гривень.

Також в ході наради Прем'єр-міністр наголосив на активізації процесів, спрямованих на виведення трудових відносин у легальну площину, ліквідацію заборгованості по заробітній платі.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Руслан Рачинський: "Запорізькі підприємці сплатили до місцевих бюджетів майже 150 мільйонів гривень єдиного податку"

 

Надходження єдиного податку до місцевих бюджетів Запорізького регіону у січні 2020 року склали 148,9 мільйона гривень.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, підприємці-фізичні особи спрощеної системи оподаткування сплатили майже 85 мільйонів гривень єдиного податку, що на 8,5 мільйона або на 11 відсотків більше, ніж у січні минулого року. Суб'єкти господарювання-юридичні особи поповнили скарбниці на 15 мільйонів, збільшивши відрахування на 9 відсотків. Від сільгоспвиробників надійшло понад 49 мільйонів гривень.

Зокрема, представники малого і середнього підприємництва м. Запоріжжя сплатили 60,8 мільйона єдиного податку, м. Мелітополь, Мелітопольського і Веселівського районів – 16,7 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 13 мільйонів, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 10 мільйонів, майже стільки ж сплатили ФОПи і аграрії Пологівського, Більмацького та Розівського районів. Від токмацьких і чернігівських платників надійшло 8,4 мільйона, василівських та михайлівських – 7,8 мільйона, енергодарських, кам’янсько-дніпровських та великобілозерських – 7 мільйонів, якимівських і приазовських – 5,5 мільйона тощо.

Усього в Запорізькій області за спрощеною системою оподаткування працюють понад 70,8 тисячі суб'єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб, 8,5 тисячі СГД-юридичних осіб та дві тисячі агровиробників.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь