A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Масляна 2020

Дата: 02.03.2020 15:54
Кількість переглядів: 644

Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. Масляна символізувала прихід весни та пробудження природи.


Про це свято знають практично всі. Але якщо поставити конкретне запитання: що таке Масляна, - відповіді прозвучать досить різні. Для кого-то вона пов'язана з веселощами і масовими гуляннями, хтось бачить в ній один з етапів підготовки до Великого посту. Ну, а кому-то згадається відомий мультик  «Ишь, ты, Масленица»
 В Гірсівській громаді також було вирішено  провести зиму народними гуляннями, які відбулися з 29 лютого ( в с.Надеждине) по 1 березня  (в с.Гірсівка).
За традицією, Масляний тиждень починається з понеділка і закінчується у неділю феєричним спалюванням опудала. Кожен день цього свята унікальний і наповнений глибоким змістом.
Працівники та аматори  Гірсівського та Надеждинського БК занурили  нас  у традиції Масляної, більшість із яких вже забулися.. Головна традиція Масляної – випікання млинців, що символізують сонце. Крім того, печуть оладки, пироги, сирники, пончики і булочки. І на нашому святі було безліч солодощів, а головними  атрибутом були млинці( з начинкою та без, солодкі та солоні)
Свято  супроводжувалося пишними гуляннями, конкурсами, танцями та піснями.  Завершилися гуляння в громаді головним обрядом -  спалення  опудала, яке символізує відхід холодної зими і зустріч теплої, довгоочікуваної весни.
Спасибі всім хто зробив для нас свято, всім хто приймав активну участь, хто готував смаколики. Чекаємо на весну. 

Всі фото свята тут


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь