A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Про участь у вебконференції «Розумна взаємодія»

Дата: 10.04.2020 21:17
Кількість переглядів: 734

Запрошуються до участі представники громадських об’єднань, державних органів влади, міжнародних програм і донорів, а також інших зацкавлених осіб.

Загалом планується до 500 учасників (бажано до 100) з онлайн трансляцією в ФБ та на YouTube і використанням інтерактивних опцій для участі решти зацікавлених осіб. У разі виявлення інших важливих питань для обговорення, програма заходу може бути доповнена, або такі питання можуть бути включені в програму наступної веб-конференції.

Попередньо заплановано 3 питання для обговорення:

1. Національна стратегія підтримки розвитку громадянського суспільства (ГС) з 2021року.
Діюча стратегія (2016-2020) завершується цього року, і ГС вже стикається з новими викликами. Її спів-виконавці зробили різноманітні внески протягом реалізації. Серед інших важливих результатів - розробка та тестування в громадах 7 областей нової системної архітектури для міжсекторальної співпраці за участю громадян та використанням сучасних технологій “Розумна Взаємодія” (РВ). Очікується, що РВ може стати дуже важливою для реагування на сучасні та майбутні виклики. Ознайомлення з РВ, обговорення результатів діючої та діалог щодо нової стратегії - основний контекст цього питання.
З іншого боку, співпраця влади, ГС та бізнесу не розглядається організаторами як самоціль, а має допомогати у подоланні сучасних викликів, і два наступних питання пропонують конкретні напрямки для цього.

2. Впровадження ЦСР (цілей сталого розвитку, SDGs) на місцевому рівні. ЦСР містить найбільші очікування людей з України та всього світу, і Україна має низку документів для їх впровадження. Основний контекст: з якими труднощами стикається впровадження ЦСР на місцевому рівні? що і як саме має бути зроблено в міжсекторальному РВ-середовищі, аби сприяти досягненню ЦСР до 2030?

3. Використання РВ для потреб/завдань децентралізації, багаторівневого врядування, розвитку громадського бюджету. Децентралізація розглядається як один із найбільш позитивних та впливових трендів для розвитку ГС на підставі більш ефективної міжсекторальної взаємодії. Обговорення існуючих слабких та сильних сторін, загроз та можливостей разом з ОТГ/ОМС та іншими зацікавленими стейкхолдерами - основний контекст цього питання.

Хто запрошує? Ініціатором проведення Національної веб-конференції громадянського суспільства виступила партнерська мережа “Розумна Взаємодія”, яка вже об’єднує декілька спів-виконавців діючої стратегії і пілотні ОТГ/ОМС з 7 областей. Рекомендуємо також переглянути огляд перебігу подій з організації конференції за посиланням https://www.prostir.ua/?news=yak-stvoryujetsya-nova-stratehiya-hromadyanskoho-suspilstva

Програма буде надіслана відібраним учасникам за декілька днів до заходу (орієнтовно друга половина квітня).
Якщо Ви бажаєте виступити спів-організатором, спікером з однієї з вищенаведених тем, або просто учасником, будь ласка заповніть онлайн-форму нижче. Відбір буде здійснюватись ініціаторами на підставі Вашої мотивації, досвіду та наявності вільних місць (є технічні обмеження).
Запрошення відібраним учасникам надійде на вказану в онлайн формі ел.адресу.

Офіційна сторінка в ФБ (джерело новин щодо заходу, коментарі і т.п.) - https://www.facebook.com/eSelfgovernment/

Сподіваємось, що в складні часи та поступового зростання самоізоляції цей захід допоможе з’єднати людей, додати позитиву та спрямувати на досягнення наступного рівня змін. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь