A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

З 1 квітня підвищено пенсії 80-річним пенсіонерам

Дата: 23.04.2020 10:03
Кількість переглядів: 629

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році»  з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі 500 гривень. Цю виплату у розмірі 500 гривень отримають ті особи, у яких розміри пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, менше ніж 9205,19 грн.  Водночас, після того, як розмір пенсії досягне 9205 грн. - нарахування щомісячних 500 грн. будуть припинені.

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 квітня, встановлюється і виплачується з дати досягнення зазначеного віку.

У разі, коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та  інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), не досягне 2600 грн., таким пенсіонерам буде встановлено доплату до зазначеного розміру при умові, що вони мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки

Виплата компенсації за квітень за додатковими відомостями розпочата 7 квітня тим пенсіонерам, у кого дата виплати пенсії  4, 5, 6 число. Інші пенсіонери старше 80 років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати разом з пенсією за квітень.

Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років.

Пенсії надійдуть одержувачам на рахунки уповноважених банках або будуть доставлені листоношами АТ «Укрпошта» додому.

За результатами проведених перерахунків в Запорізькій області отримали підвищення до пенсій за додатковими відомостями понад 72 тис. осіб, яким виповнилось 80 та більше років. В середньому сума підвищення склала
515,73 грн.

 

Фото без опису

Завідувач Приазовського сектору

обслуговування громадян

(сервісний центр)                                                          Наталія ТЕРЕЩЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь