A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запорізькі підприємці та аграрії сплатили до місцевих бюджетів 362 мільйони гривень єдиного податку

Дата: 23.04.2020 10:31
Кількість переглядів: 418

 

З початку року представники малого і середнього бізнесу спрямували до бюджетів Запорізької області 362 мільйони гривень єдиного податку.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов, порівняно з минулим роком надходження від ФОПів, підприємств та агровиробників, які обрали спрощену систему оподаткування, зросли на 22 мільйони 500 тисяч гривень.

Зокрема, підприємці-фізичні особи сплатили майже 249 мільйонів гривень єдиного податку, що на 25 мільйонів більше, ніж торік. Від сільгосппідприємств надійшло 62 мільйони, від СГД-юридичних осіб – 51,7 мільйона, що перевищило минулорічний показник на 6 мільйонів гривень. 

До бюджету міста Запоріжжя надійшло майже 192 мільйони гривень єдиного податку, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 38 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 30,6 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – майже 16 мільйонів, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 15,5 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 13,8 мільйона тощо.

Усього в регіоні працюють 50 тисяч приватних підприємців, 8600 суб'єктів господарювання-юридичних осіб та понад дві тисячі сільгоспвиробників, які сплачують єдиний податок.

Нагадуємо, відповідно до Закону України від 30.03.2020 р. № 540-IX,  починаючи з 2 квітня, для фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування збільшено ліміти отриманих доходів: для 1 групи – до 1 млн грн (було 300 тис. грн), для 2 групи – до 5 млн (було 1,5 млн грн), для 3 групи – до 7 млн грн (було 5 млн).

 

 

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь