Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Банки на два мільйони збільшили податкові відрахування з процентів запорізьких вкладників

Дата: 14.05.2020 12:28
Кількість переглядів: 422

Банки на два мільйони збільшили податкові відрахування з процентів запорізьких вкладників

 

З початку року фінансові установи регіону перерахували до бюджету 19 мільйонів 450 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб з процентів за депозитами (без врахування даних великих платників Запорізького управління Офісу ВПП ДПС). Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Петро Філімонов, рівень сплати до аналогічного періоду 2019 року збільшився на 2 мільйони 100 тисяч або на 12,3 відсотка.

Найбільші суми надійшли з доходів вкладників м. Запоріжжя – 17,7 мільйона гривень. Фінансові установи м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 529 тисяч, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів сплатили 494 тисячі, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – понад 200 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 159 тисяч тощо.

Нагадаємо, нараховані проценти за вкладами у банках, кредитних спілках та інших фінустановах оподатковуються за ставкою ПДФО 18 відсотків та військовим збором у розмірі 1,5 відсотка.

Податкові агенти, які нараховують доходи у вигляді процентів у податковому розрахунку за формою 1-ДФ, відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок та загальну суму утриманого з них податку. При цьому інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників до органів податкової служби не передаються.

 

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь