Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

З пасивних доходів запоріжців банки сплатили 24 мільйони гривень податків

Дата: 22.06.2020 12:04
Кількість переглядів: 481

 

З пасивних доходів запоріжців банки сплатили 24 мільйони гривень податків

 

У січні-травні поточного року банківські та інші фінансові установи регіону сплатили до бюджету 24 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб з процентів за депозитами (без врахування даних великих платників Запорізького управління Офісу ВПП ДПС). Порівняно з минулорічними показниками скарбниця отримала на два мільйони або на 10 відсотків більше.

Лише у травні з нарахованих процентів вкладників до бюджету надійшло 4 мільйони 550 тисяч гривень ПДФО.

За п'ять місяців найбільші суми перерахували суб'єкти господарювання обласного центру – 22,2 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 533 тисячі, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 494 тисячі, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 202 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 159 тисяч, Вільнянського та Новомиколаївського районів – понад 100 тисяч тощо.

Нагадаємо, до пасивних доходів, які оподатковуються ПДФО, належать проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок і проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках та ін.

Ставка податку встановлена у розмірі 18 відсотків до бази оподаткування.

Податковим агентом під час нарахування процентів є банківська або інша фінансова установа. ПДФО сплачується до бюджету у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем, в якому було нараховано дохід.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь