Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Ще 15 тисяч запоріжців зможуть користуватися програмними РРО та іншими електронними сервісами

Дата: 05.08.2020 16:04
Кількість переглядів: 481

Ще 15 тисяч запоріжців зможуть користуватися програмними РРО та іншими електронними сервісами

 

З початку року 14959 запорізьких платників податків звернулися за отриманням електронних довірчих послуг. Фахівці податкової служби регіону видали їм 34312 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у порівнянні з минулим роком кількість клієнтів запорізьких підрозділів Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС збільшилась майже на 4 тисячі, а виданих електронних ключів – на 5,3 тисячі.

Нагадаємо, що 1 серпня бізнес вже може використовувати програмні РРО для проведення розрахункових операцій під час продажу товарів і послуг, торгівлі валютними цінностями, приймання готівки для подальшого її переказу. Програмний продукт можна безкоштовно завантажити з офіційного сайту Державної податкової служби. Однак, для того, щоб зареєструвати ПРРО необхідно мати діючий кваліфікований сертифікат відкритих ключів. Реєстрація ПРРО в ДПС здійснюється на підставі електронної заяви, яку можна сформувати та подати за допомогою Електронного кабінету, або будь-якого іншого програмного забезпечення, яким користується суб’єкт господарювання, і подати через Єдине вікно подання електронної звітності.

Докладна інформація про порядок отримання ключів, всі необхідні документи, зокрема і для програмних РРО, розміщена на сайті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services

Крім того, віддалено можна повторно згенерувати сертифікати за електронним запитом.

 

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

У Запорізькій області виявили незаконну пересувну автозаправку

 

У рамках операції «Акциз-2020» співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Запорізькій області спільно з працівниками національної поліції встановили факт незаконного транспортування паливно-мастильних матеріалів.

Так, під час проведення заходів на виїзді з одного із сіл Василівського району Запорізької області зупинено автотранспортний засіб під керуванням мешканця обласного центру.

Перевіркою встановлено, що вказаний громадянин, не зареєстрований в якості суб’єкта підприємницької діяльності, на автотранспортному засобі, обладнаному паливно-роздавальною колонкою,  перевозив з метою збуту дизельне паливо без товарно-супровідних документів на вантаж. Також у нього були відсутні відомості, які підтверджують, що вказаний автомобіль є пересувним акцизним складом.

За результатами огляду виявлено та вилучено 2000 літрів дизельного палива, автомобіль «Фольксваген», а також паливно-роздавальну колонку.

 

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь