A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

З процентів вкладників запорізькі банки сплатили 33 мільйони гривень податків

Дата: 21.08.2020 10:19
Кількість переглядів: 464

 

 

З процентів вкладників запорізькі банки сплатили 33 мільйони гривень податків

 

З початку року банківські та інші фінустанови регіону перерахували з нарахованих процентів своїх вкладників 33 мільйони 332 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб (без показників великих платників, які зареєстровані у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, це на 2,3 мільйона або на 7 відсотків більше, ніж торік.

Найбільші суми ПДФО з депозитів сплатили суб'єкти господарювання Олександрівського, Шевченківського та Комунарського районів м. Запоріжжя – 27 мільйонів, банки і кредитні спілки Вознесенівського, Дніпровського, Заводського та Хортицького районів обласного центру спрямували до державної скарбниці 4,3 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 663 тисячі, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 559 тисяч, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 204 тисячі, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 159 тисяч, Вільнянського і Новомиколаївського районів – 107 тисяч тощо.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від депозитних банківських рахунків, вкладів у кредитних спілках тощо складає 18 відсотків, військового збору – 1,5 відсотка. Відповідно до ст. 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників залишаються конфіденційними.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Вісім фактів незаконного продажу алкоголю виявили запорізькі податківці протягом тижня

 

У Запорізькій області триває рейдова робота фахівців податкової служби, які разом із працівниками Національної поліції і представниками громадськості протидіють нелегальному продажу підакцизної продукції.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, упродовж 6-14 серпня податківці провели 16 обстежень господарських одиниць та виявили вісім фактів незаконної реалізації алкоголю. За безліцензійну торгівлю та здійснення господарської діяльності без державної реєстрації складені протоколи.

Усього з 21 липня по 14 серпня на Запоріжжі проведено 62 обстеження торговельних об'єктів, встановлено 22 факти порушення законодавства, вилучено підакцизних товарів загальною вартістю 17 тисяч гривень.

Нагадуємо, для торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами суб'єктам господарської діяльності необхідно мати відповідні ліцензії, супровідні документи на продукцію, касову техніку, а у випадках використання найманої праці – офіційно оформлених співробітників. За порушення вимог податкового і трудового законодавства передбачена адміністративна відповідальність.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Виторг через РРО – на що запорізьким підприємцям звернути увагу?

 

З метою дієвого контролю за суб'єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки через зареєстровані РРО, фахівці податкової служби за допомогою Системи зберігання і збору даних реєстраторів розрахункових операцій (СЗЗД РРО) проводять аналіз виторгів, діяльності підприємців і підприємств, що звітують про мінімальні виторги, а також причини ненадходження інформації від РРО.

Передусім, для проведення перевірок відбираються господарські об'єкти, на яких застосовуються РРО з середньомісячним виторгом менше 12 тисяч гривень, що свідчить про незначний обсяг продажу, проведений через РРО, приховування реального обсягу розрахункових операцій та, відповідно, зниження рівня сплати податків.

Так, кожен господарський об'єкт потребує на місяць таких мінімальних витрат:

– заробітна плата одного працівника (мінімальна зарплата у 2020 році) – 4,7 тисячі гривень;

– утримання об'єкту торгівлі (послуг): оренда, комунальні платежі, земельний податок тощо – не менше 1 тисячі гривень;

– обслуговування касової та іншої техніки – 200-500 гривень;

– ліцензії та дозвільні документи – 700-2500 гривень тощо.

З метою уникнення правопорушень та забезпечення наповнення бюджетів усіх рівнів податківці закликають суб'єктів господарювання дотримуватися вимог законодавства, зокрема, Закону України від "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь