Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запорізькі банки збільшили сплату податків з процентів вкладників на два мільйони

Дата: 15.10.2020 11:36
Кількість переглядів: 496

Запорізькі банки збільшили сплату податків з процентів вкладників на два мільйони

 

У січні-вересні запорізькі фінансові установи перерахували до державного бюджету 42 мільйони 244 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів (без даних великих платників, які зареєстровані в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). За інформацією начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Романа Афонова, рівень сплати податку збільшився до аналогічного періоду минулого року на 2 мільйони або на 5 відсотків.

Лише у вересні банки та кредитні спілки поповнили держбюджет на 4,4 мільйона гривень.

З початку року найбільші суми з виплачених процентів своїх вкладників спрямували до скарбниці суб'єкти господарювання м. Запоріжжя – понад 40 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – майже 670 тисяч, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 665 тисяч, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 204 тисячі, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 159 тисяч, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 107 тисяч тощо.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від депозитних банківських рахунків, вкладів у кредитних спілках тощо складає 18 відсотків. Відповідно до ст. 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників залишаються конфіденційними.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь