A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запоріжці перерахували до бюджету 485 мільйонів гривень військового збору

Дата: 15.10.2020 11:37
Кількість переглядів: 490

Запоріжці перерахували до бюджету 485 мільйонів гривень військового збору

 

У січні-вересні запорізькі платники податків спрямували до державного бюджету 485 мільйонів 112 тисяч гривень військового збору (не враховуючи сплачені суми великих платників, які обслуговуються в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС).

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, порівняно з минулим роком запоріжці збільшили сплату військового збору на 28 мільйонів 105 тисяч або на шість відсотків. Лише у вересні до скарбниці надійшло майже 63 мільйони гривень, що на 10 мільйонів більше, ніж у вересні 2019 року.

З початку року представники бізнесу і мешканці м. Запоріжжя сплатили 243 мільйони гривень військового збору, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 71,4 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 42,3 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 34 мільйони, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 18 мільйонів, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 15 мільйонів, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 14,6 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 14,5 мільйона тощо.

Усього у Запорізькому регіоні нараховується 42,6 тисячі платників військового збору. Нагадаємо, його ставка становить 1,5 відсотка. Збір сплачується з отриманих доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб відповідно до статті 168 Податкового кодексу України. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Про ліквідацію зарплатних боргів – в онлайн режимі

 

Ситуацію зі збільшенням зарплатних боргів у Запорізькому регіоні розглядали на засіданні комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, легалізації та додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, яке проводилось з використанням онлайн-платформи ZOOM.

У заході взяли участь заступниця голови обласної державної адміністрації Олена Теряєва, заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, керівництво Департаменту соціального захисту населення, Запорізької обласної ради профспілок, районних адміністрацій, інших органів влади та представники підприємств-боржників.

Як повідомила Олена Теряєва, станом на 1 вересня загальна сума невиплаченої заробітної плати склала 138 мільйонів гривень. При цьому на економічно активні підприємства припадає 76,6 мільйона.

Збільшення заборгованості по області обумовлено, в першу чергу, зростанням боргів на підприємствах державного сектору економіки. Зокрема, з початку року сума боргів 18 підприємств збільшилась на 27,4 мільйона або на 65,4 відсотка і на 1 вересня становила 69,3 мільйона.

Заборгованість на підприємствах, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом зросла на 442 тисячі і на 1 вересня склала 52,2 мільйона.

Загальна недоїмка з обов'язкових платежів до бюджету Пенсійного фонду України станом на 1 вересня становить 378,3 мільйона. За січень-серпень борг зріс на 66,7 мільйона (21,4 %).

Члени комісії проаналізували стан справ по кожному підприємству, розглянули графік погашення боргів та механізми ліквідації заборгованості.

За результатами засідання місцевим органам вдали було доручено посилити контроль за дотриманням законодавства щодо оплати праці, своєчасною виплатою заробітної плати, зокрема, на підприємствах комунальної форми власності.

Окремим питанням учасники розглянули перспективи погашення суб'єктами господарювання недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування. Територіальним органам центральних органів виконавчої влади надано завдання організувати роботу щодо виконання завдань, визначених пп. 6.2 протоколу засідання Кабміну № 70 від 19.08.2020 про забезпечення скорочення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

"Як не потрапити в блок":

вебінари щодо реєстрації податкових накладних тривають

 

Вже протягом майже двох місяців для запорізьких платників податку на додану вартість проводиться серія вебінарів з питань реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі. Цього разу захід відбувся за підтримки Запорізької торгово-промислової палати в рамках проєкту "Антикризова платформа "Єднаємо бізнес Запорізького регіону – перемагаємо кризу разом!", що реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

З представниками підприємств і організацій регіону спілкувався заступник начальника управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов. Під час вебінару він докладно розповів про етапи автоматизованого моніторингу, ознаки безумовної реєстрації ПН/РК, критерії ризиковості платника ПДВ і операцій, показники позитивної податкової історії, а також про діяльність комісії з питань зупинення ПН/РК та про подання таблиці даних та пояснень.

Наприкінці онлайн-спілкування Дмитро Шаповалов відповів на запитання платників.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Співробітники запорізької податкової міліції викрили 43 злочини у сфері економіки

 

У січні-вересні слідчі підрозділи Головного управління ДФС у Запорізькій області розслідували 117 кримінальних проваджень. Із них 55 належать до категорії тяжких, у тому числі, 30 – за ухилення від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах. До суду з обвинувальним актом направлено 12 проваджень. Для звільнення осіб від кримінальної відповідальності до суду направлено 6 матеріалів, зокрема, три – у зв'язку з повним відшкодуванням збитків.

Завдяки заходам, які вжили працівники податкової міліції, по закінченим кримінальним провадженням відшкодовано 11,9 мільйона гривень (з урахуванням фінансових санкцій та пені), накладено арешт на майно на суму 9,7 мільйона.

За матеріалами співробітників оперативних підрозділів зареєстровано 43 кримінальні провадження.

З початку року ліквідовано три центри мінімізації платежів до бюджету. За результатами відпрацювання СГД, які користувались їхніми послугами, стягнуто 20,1 мільйона гривень.

У рамках операції "Акциз-2020" оперативники ліквідували 7 "підпільних цехів", у трьох з яких виготовлялися фальсифіковані алкогольні напої, також у трьох – спирт, ще один спеціалізувався на виробництві тютюнових виробів, реалізація яких здійснювалась через мережу Інтернет, а також з використанням створених акаунтів у різних мобільних додатках. Із незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 36,6 мільйона. Відповідно до судових рішень конфісковано підакцизні товари на суму 3,2 мільйона.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

У житлових будинках Запоріжжя нелегально виробляли спирт, горілку і коньяк

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури припинили незаконну діяльність з виготовлення спирту і фальсифікованих алкогольних напоїв.

Під час розслідування кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України виявлено підпільне виробництво, яке розміщувалось у житлових будинках у м. Запоріжжі.

За результатами проведених обшуків вилучено 3,6 тони рідини з характерним запахом спирту, 445 літрів кустарно виготовлених алкогольних напоїв (горілка, коньяк), ароматизатори, а також обладнання для виготовлення спирту – 2 ректифікаційні колони.

Вилучене обладнання дозволяло забезпечувати повний цикл виробництва спирту, частина якого використовувалася для розливу фальсифікату. Реалізація незаконно виготовлених підакцизних товарів здійснювалась на території міста Запоріжжя.

Призначено експертизу вилученої рідини.

Розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь