A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Для торгівлі алкоголем і тютюном запорізькі підприємці отримали 7306 ліцен

Дата: 22.10.2020 08:25
Кількість переглядів: 496

Для торгівлі алкоголем і тютюном запорізькі підприємці отримали 7306 ліцензій

 

З початку року суб'єкти господарювання, які торгують уроздріб підакцизними товарами, сплатили до місцевих бюджетів регіону 13 мільйонів 752 тисячі гривень акцизного податку. Надходження перевищили рівень відповідного періоду минулого року на 6 мільйонів 790 тисяч або на 5,3 відсотка. Поро це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

У січні-вересні 2020 року фахівці податкової служби видали 7306 ліцензій, зокрема, 4408 – на право торгівлі алкогольними напоями, 2898 – для реалізації тютюнових виробів. До місцевих бюджетів надійшло майже 31 мільйон гривень плати за ліцензії. Крім того, призупинено дію 1123 документів, анульовано 1698. Станом на початок жовтня кількість діючих ліцензій склала 8466.

Також запорізькі податківці провели 646 перевірок з питань дотримання вимог законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів. За виявлені порушення застосовані штрафні санкції на суму 63,8 мільйона гривень.

Нагадуємо, Державною податковою службою України створено новий сервіс щодо оперативного автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії, анулювання ліцензії на певний вид діяльності. Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС та направляється суб’єкту господарювання до настання терміну сплати за ліцензію через "Електронний кабінет".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

У Бердянську виявлено ще шість випадків нелегальної торгівлі цигарками

 

Фахівці податкової служби регіону продовжують проводити рейди з метою виявлення нелегального продажу підакцизної продукції.

Днями у м. Бердянськ обстежено шість господарських одиниць, де встановлені факти незаконної торгівлі тютюновими виробами. Для фіксування випадків продажу без відповідних дозвільних документів було здійснено виклик працівників національної поліції.

Стосовно порушників складені протоколи за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання, без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності.

Нагадаємо, податківці проводять на території регіону заходи з протидії нелегальній реалізації підакцизної продукції, ухиленню від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) та забезпечення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Для того, щоб легально продавати алкогольні напої та тютюнові вироби, суб'єктам господарської діяльності необхідно мати:

– ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизних товарів;

– супровідні документи на продукцію;

– касову техніку.

Крім того, якщо для реалізації залучають найманих працівників, то вони повинні бути офіційно оформлені.

За недотримання норм податкового і трудового законодавства передбачена адміністративна відповідальність.

Фахівці податкової наголошують: купуючи нелегальну продукцію, з якої не сплачені податки до бюджету, споживач ризикує отримати контрафактні вироби сумнівної якості, що можуть завдати шкоди здоров'ю.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь