A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запоріжці отримали більше 10 мільйонів гривень податкової знижки

Дата: 28.10.2020 11:34
Кількість переглядів: 512

 

Запоріжці отримали більше 10 мільйонів гривень податкової знижки

 

У рамках кампанії "Декларування 2020" правом на податкову знижку скористались 4740 запоріжців. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, за результатами розрахунків їм виплачено 10 мільйонів 404 тисячі гривень.

Керівник податкової служби регіону підкреслив, що кожен офіційно працюючий громадянин може подати декларацію на повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб за певні витрати. Зокрема, це такі:

– частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

– благодійні внески неприбутковим організаціям;

– сплата за своє навчання і навчання члена сім'ї першого ступеня спорідненості;

– страхові платежі і пенсійні внески, сплачені громадянином страховикові-резидентові, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення;

– за переобладнання власного транспортного засобу;

– вартість державних послуг і державного мита, пов'язаних з усиновленням дитини;

– сума коштів за договором оренди житла, сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи, та інші.

Оформити податкову знижку можна до кінця поточного року, на наступний рік це право не переноситься. Під час заповнення декларації необхідно вказати реквізити банківського рахунку для отримання коштів.

Аби подати декларацію та документи, візит до податкової не обов'язковий – це можна зробити в Електронному кабінеті в онлайн режимі: https://cabinet.tax.gov.ua. Для зручності радимо переглянути відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=9SorAiuUdIE&t=31s.

Детальніше про податкову знижку: https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-/podatkova-znijka-dlya-fizichnih-osib/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Хамсу і корми для домашніх тварин запорізькі фірми "перетворювали" на зернові та олію

 

"Магія" формування податкового кредиту могла обійтися державі у 6 мільйонів.

 

У поточному році в запорізькому бізнес-середовищі з'явилися три фірми, які розпочали активну діяльність з вересня. Саме у цей час ТОВ "К", ТОВ "Т та ТОВ "А" здійснюють купівлю-продаж різних харчових продуктів, реєструють податкові накладні на товар та формують податковий кредит.

Наприклад, ці компанії придбали хамсу, корми для котів і собак, мелену каву, чай, какао, консервований горошок, печиво, цукерки, сік. Одночасно вони ж реалізували вже пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшникову олію, сою та соняшниковий шрот загальною вартістю 36 мільйонів гривень, з якої 6 мільйонів гривень – це сума податку на додану вартість.

Фахівці податкової встановили, що дані суб'єкти господарювання за рахунок широкого асортименту продуктів харчування здійснили за ланцюгом постачання підміну товарних позицій та намагалися сформувати схемний податковий кредит.

У результаті відпрацювання підприємства внесено до переліку ризикових платників податку, а податкові накладні на суму 6 мільйонів гривень ПДВ зупинені в Єдиному реєстрі.

На даний час ці фірми змінили місце реєстрації та перейшли на податковий облік до іншого регіону.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь