A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Податкові перевірки запорізького бізнесу скорочено на 60 відсотків

Дата: 19.11.2020 22:00
Кількість переглядів: 641

 

Податкові перевірки запорізького бізнесу скорочено на 60 відсотків

 

У січні-жовтні поточного року аудитори податкової служби регіону провели 498 перевірок запорізьких суб'єктів господарювання. Зокрема, здійснено 284 документальні перевірки юридичних осіб (49 планових та 235 позапланових), а також 214 заходів контролю серед фізичних осіб-підприємців.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість перевірок компаній і організацій зменшилась на 59 відсотків, фізичних осіб – на 64 відсотки. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

За виявлені порушення законодавства донараховано 155,6 мільйона гривень податкових зобов'язань. З цієї суми суб'єкти господарської діяльності узгодили понад 150 мільйонів (97 відсотків) та вже перерахували до бюджетів 38,5 мільйона. Рівень узгодженості до показника попереднього року збільшився на 62 відсотки.

Так, за результатами аудиту зменшено збитки у сумі 345 мільйонів гривень, що упередило несплату 62 мільйонів гривень податку на прибуток та завищення залишків від'ємного значення ПДВ на 16 мільйонів.

Нагадаємо, кожне підприємство або підприємець може дізнатися про його включення до плану проведення документальних перевірок – відповідна інформація щорічно публікується на сайті податкової служби. План-графік на 2020 рік розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/402509.html.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізька бізнес-спільнота розробляє комплексну програму розвитку підприємництва

 

Майбутній розвиток запорізького бізнес-середовища та адекватне реагування на кризові явища в економіці стали ключовими темами форуму малого та середнього бізнесу "ВІД НАС", який пройшов днями в онлайн режимі. У заході, організованому Регіональним фондом підтримки підприємництва, взяли участь представники бізнесу, фахівці податкової служби Запорізької області, експерти.

Учасники форуму розглянули пропозиції до проєкту Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Запорізькій області на 2021-2023 роки та підготували рекомендації від суб'єктів господарювання Запорізького регіону для Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

У ході обговорення підприємці визначили антикризові та перспективні напрямки підтримки, а також обмінялися практичним досвідом щодо збереження, стабілізації та розвитку бізнесу в умовах пандемії і карантину.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

За результатами роботи податкової міліції Запорізької області до бюджету повернено 12,6 мільйона

 

Слідчі підрозділи податкової міліції Запорізької області у січні-жовтні 2020 року розслідували 120 кримінальних проваджень, 54 з яких належать до категорії тяжких, у тому числі 29 – за ухилення від сплати податків і зборів в особливо великих розмірах. З обвинувальним актом до суду направлено 14 матеріалів. Для звільнення осіб від кримінальної відповідальності спрямовано 6 проваджень, 3 з яких – у зв’язку з повним відшкодуванням збитків.

Завдяки заходам, вжитим працівниками податкової міліції, до бюджету повернено 12,6 мільйона гривень (з урахуванням фінансових санкцій та пені) та накладено арешт на майно у сумі 9,7 мільйона.

За матеріалами співробітників оперативних підрозділів за десять місяців зареєстровано 49 кримінальних проваджень.

Співробітники податкової міліції ліквідували три центри мінімізації платежів. За результатами відпрацювання суб'єктів господарювання, які користувались послугами з мінімізації сплати податків, стягнуто 21,3 мільйона.

У рамках операції "Акциз-2020" викрито діяльність 9 "підпільних цехів" з виробництва підакцизних товарів. Так, у трьох із них виготовлялися фальсифіковані алкогольні напої, у п'яти – спирт, ще в одному – тютюнові вироби, які у подальшому продавалися через мережу Інтернет, а також з використанням створених акаунтів у мобільних додатках. Із незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 37,2 мільйона. Відповідно до судових рішень конфісковано продукцію загальною вартістю 4,2 мільйона.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь