Гірсівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Олександрівської громади

Запорізькі представники малого і середнього бізнесу сплатили до бюджетів 1,2 мільярда гривень єдиного податку

Дата: 25.11.2020 14:41
Кількість переглядів: 621

Запорізькі представники малого і середнього бізнесу сплатили до бюджетів 1,2 мільярда гривень єдиного податку

 

За десять місяців цього року ФОПи і підприємства регіону спрямували до бюджетів громад 1 мільярд 224,5 мільйона гривень єдиного податку. Коментуючи надходження, начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов повідомив, що сплачена сума на 81 мільйон або на 7 відсотків перевищила минулорічну.

Найбільші платежі забезпечили фізичні особи-підприємці – 815 мільйонів, суб'єкти господарювання-юридичні особи перерахували 150 мільйонів, сільськогосподарські товаровиробники – 259 мільйонів.

Так, до міської скарбниці обласного центру надійшло 620 мільйонів гривень єдиного податку, бюджети м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів отримали 128 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 103 мільйони, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 55,7 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 54,6 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 48,4 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 46,5 мільйона, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – понад 45 мільйонів тощо.

На даний час спрощену систему оподаткування використовують 51,4 тисячі фізосіб-підприємців, 8,7 тисячі СГД-юридичних осіб та 2 тисячі агропідприємств.

Ставки єдиного податку для підприємців І групи складають до 10 відсотків від прожиткового мінімуму, для ІІ групи – 20 відсотків від мінімальної зарплати, для ІІІ групи – 5 відсотків від доходу або 3 відсотки від доходу за умови сплати ПДВ.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь